Periajul dintilor in timpul sarcinii

Periajul dintilor in timpul sarcinii – Recomandari FixDent – Cabinet stomatologie Obor

Periajul dintilor în timpul sarcinii:  Corect, dar nu suficient! 

Nivelurile de hormoni fluctueaza semnificativ în timpul sarcinii. Stiti deja ca fluctuatia hormonilor în timpul sarcinii, reprezinta riscul aparitiei mai multor probleme dentare serioase? Spalatul pe dinti în timpul sarcinii poate ajuta, dar va trebui sa faceti mai mult pentru a preveni aceste complicatii potentiale. Nu fiti surprinse atunci când atât medicul dentist cât si obstetricianul dumneavoastra va va cere sa intensificati igiena orala în timpul sarcinii. Acum este un moment bun pentru a învata ce probleme dentare sunt legate de sarcina si cum pot fi prevenite. Periajul dintilor in timpul sarcinii - FixDent - Cabinet stomatologie Obor

Gingivita în sarcina şi parodontoza

Puteti observa ca aceste schimbari hormonale determina gingiile sa se umfle si sa sângereze mai usor decât înainte. American Dental Association (ADA) denumeste aceasta afectiune ca gingivita în sarcina, si ar putea fi un semn ca aveti nevoie mai des de ata dentara şi un periaj adecvat. Dumneavoastra ar trebui sa aveti grija de aceasta gingivita cât mai curând posibil. În cazul în care este lasata netratata, ati putea ajunge cu o stare mult mai grava numit parodontita, care poate duce la pierderea semnificativa a tesutului şi a osului din jurul dintilor.

Pierderea dintilor

Acest lucru poate parea surprinzator, dar chiar daca nu se dezvolta gingivita în sarcina sau parodontita, hormonii pot afecta ligamentele si osul care tin dintii la locul lor. Când se întâmpla acest lucru, dintii pot deveni mobili (se mişca). Ar trebui sa contactati imediat medicul dentist daca dintii dumneavoastra prezinta o cât de mica mobilitate. În vederea  folosirii tratamentului corespunzator contacteati-ne la FixDent – Cabinet Stomatologie Obor, din Bucuresti, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail.

Caria dentara şi erodarea dintelui în sarcina 

Potrivit Congresului American de Obstetrica şi Ginecologie (ACOG), sarcina creste nivelul de aciditate în gura, care va face sa fiti mai vulnerabile la aparitia cariilor dentare. Multe femei ştiu ca poftele sarcinii poate duce la unele excese alimentare nu foarte sanatoase, de multe ori zaharoase. Alimentatia nesanatoasa combinat cu rutina de îngrijire în sarcina la domiciliu poate duce, de asemenea, la aparitia cariilor dentare. Mai multe vesti proaste: Dintii duneavoastra prezinta, de asemenea, risc de eroziune daca aveti greturi matinale în sarcina sau va confruntati cu reflux gastric.

Tumorile de sarcina

Este rar, dar o tumora cum poate fi umflarea se poate dezvolta uneori pe tesutul gingiilor. Acest lucru este cauzat de un raspuns la expunerea exagerata la placa dentara. Potrivit Contemporany Clinical Dentistry Journal, aceste tumori pot aparea în timpul sarcinii în trimestru al doilea sau al treilea si dispar de obicei dupa naştere.

Pastrarea dintilor si gingiilor sanatoase

Sunteti probabil foarte încântata de sarcina şi super-motivata sa faceti ceea ce este mai bine pentru dumneavoastra şi copilul dumneavoastra, probabil ati avut deja o vizita la obstetricianul dumneavoastra. Urmatorul pas este de a face o programare la dentist. Atât medicul dentist cât şi obstetricianul doresc ca dumneavoastra sa nu aveti nicio problema dentara. Aici sunt unele dintre sfaturile de sanatate orala pe care le putem recomanda pentru dumneavoastra.
În primul rând, periati bine dintii de cel putin doua ori pe zi şi folositi  ata dentara o data pe zi. Aceasta îngrijire se poate face la domiciliu şi este mai important ca niciodata atunci când sunteti gravida. Clatirea cu apa de gura va reduce bacteriile din gura dumneavoastra. Deasemenea, urmarea unei diete hranitoare cu produse şi bauturi zaharoase limitate este întotdeauna recomandata. ACOG recomanda ca, în cazul în care aveti greturi matinale, sa reduceti nivelul de aciditate în gura prin clatire cu o solutie cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o cana de apa. Nu în ultimul rând, va recomandam sa ne vizitati la FixDent – Cabinet Stomatologie Obor, din Bucuresti, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail pentru mai multe detalii privind controalele şi curatarea profesionala a dintilor.

Spalatul pe dinti în timpul sarcinii este doar prima metoda din multele necesare pentru a lupta împotriva efectelor hormonilor. Astazi, multi medici stomatologi şi obstetricieni lucreza împreuna pentru a se asigura ca femeile stiu ca nu este numai sigur a merge la dentist în timpul sarcinii, dar este, de asemenea, o parte importanta a îngrijirii prenatale. Aceasta rutina de îngrijire a sanatatii destinata gestionarii problemelelor dentare specifice pe care sarcina le poate provoca, va va întari obiceiurile bune, de care va beneficia sanatatea dumneavoastra orala şi sanatatea generala pentru tot restul vietii.