Periajul corect

Periajul corect – Recomandari FixDent – Cabinet stomatologie Obor

Cum se face periajul corect?

Periajul corect dureaza cel putin doua minute – 120 secunde! Majoritatea adultilor nu petrec  atât de mult timp cu periajul. Pentru a obtine timpul indicat, încercati sa utilizati un cronometru. Pentru o spalarea corecta pe dinti, folositi miscari scurte, usoare, acordând o atentie suplimentara la nivelul marginii gingivale, în spatiile greu accesibile din spatele dintior si a zonelor din jurul plombelor, coroanelor sau altor restaurari . Concentreaza-te pe curatarea cu atentie a fiecare sectiuni , dupa cum urmeaza :

• Curatati suprafetele exterioare Periajul corect - FixDent - Cabinet stomatologie Oborale dintilor de sus, apoi suprafetele exterioare ale celor de jos.

• Curatati suprafetele interioare ale dintilor de sus , apoi suprafetele interioare ale celor de jos.

• Curatati  in mod ciurcular suprafetele de mestecat ale dintilor.

Pentru 0 respiratie proaspata , curatati si limba deasemenea. Înclinati periuta la un unghi de 45 ° fata de linia gingiei rotiti din incheietura periuta departe de linia gingiei. Periati usor exteriorul, interiorul si suprafata de mestecat a fiecarui dinte cu ajutorul unor miscari scurte inainte-inapoi. Periaza usor si limba pentru a îndeparta bacteriile si a împrospata respiratia.

Ce tip de periuta de dinti trebuie sa utilizez?

Cei mai multi specialisti în igiena orala sunt de acord ca o periuta cu peri moi este ideala pentru îndepartarea placii bacteriene si a resturilor de mâncare. Periutele cu cap mic (1, 27 cm latime si de 2, 54 cm înaltime) sunt, de asemenea, de preferat, deoarece acestea pot ajunge mai bine în toate zonele gurii, inclusiv în zonele greu accesibile din spatele dintilor. Pentru multi, o periuta de dinti electrica este o alternativa buna. Poate face o curatare mai buna a dintilor, în special pentru cei care au dificultati în executarea periajului sau care au o dexteritate redusa. Pentru a alege tipul de periuta de dinti pentru tine, contactati medicii specialisti de la FixDent Cabinet stomatologie Obor  din Bucuresti, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail.

Cât de importanta este folosirea pastei de dinti?

Este important sa folositi o pasta de dinti care este potrivita pentru dvs. Astazi exista o mare varietate de paste de dinti dedicate starilor diferite ale dintilor, respectiv pentru carii, pentru gingivita, pentru tartru, pentru dinti patati si pentru dinti sensibili. Adresati-va medicul dentist pentru a afla care pasta de dinti este potrivita pentru dvs. Pentru a gasi tipul adecvat de pasta de dinti, contactati-ne la FixDent Cabinet stomatologie Obor din Bucuresti, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail.

Cât de des ar trebui sa înlocuiesc periuta de dinti ?

Ar trebui sa înlocuiti periuta de dinti atunci când începe sa se uzeze, sau o data la trei luni, oricare survine mai întâi. De asemenea, este foarte important sa se schimbe periuta de dinti dupa ce ai avut o raceala, pentru ca periuta acumuleaza bacteriile care pot conduce la reinfectare.