Ingrijirea gingiilor si a primilor dintisori

Ingrijirea gingiilor si a primilor dintisori – Recomandari FixDent – Cabinet stomatologie Obor

Cum ingrijesc dintii copilului meu?

Ingrijirea orala buna incepe de la inceputul vietii copilului tau. Chiar inainte de a aparea primii sai dinti, anumiti factori pot afecta sanatatea si aspectul lor viitor.  De exemplu, tetraciclina, un antibiotic comun, poate provoca decolorarea dintilor. Din acest motiv, acesta nu ar trebui sa fie utIngrijirea gingiilor si a primilor dintisori FixDent - Cabinet stomatologie Oborilizat de catre mamele care alapteaza sau de catre femeile insarcinate in ultima jumatate a sarcinii. Deoarece dintii de lapte apar de obicei in jurul varstei de sase luni, procedurile standard de sanatate orala, cum ar fi periajul si folosirea atei dentare nu sunt necesare pentru sugari. Cu toate acestea, copiii au nevoi speciale de sanatate orala, despre care fiecare nou parinte ar trebui sa știe. Acestea includ prevenirea cariilor de biberon și asigurarea aportului de fluor.

Ce sunt cariile de biberon și cum pot fi prevenite?

Cariile de biberon sunt cauzate de expunerea frecventa, in timp, la lichidele care contin zaharuri. Acestea includ laptele, laptele-formula și sucurile de fructe. Prezenta acestor lichidele dulci in jurul dintilor pentru perioade lungi de timp, atunci cand bebelusul tau doarme, conduce la carii care se dezvolta pentru prima data la dintii din fata superiori și inferiori. Din acest motiv, nu trebuie sa va lasati copilul sa adoarma cu o sticla de suc ​​sau lapte in gura. In schimb, la somn, puteti da copilului dumneavoastra o sticla cu apa sau o suzeta recomandata de medicul dentist. În cazul in care alaptati, evitati contactul continuu cu laptele matern in timpul somnului. Dupa fiecare hranire, ștergeti dintii si gingiile bebelusului cu un prosop curat, umed sau un tampon de tifon.

Ce este Fluorul și cum aflu daca copilul meu primeste cantitatea corecta?

Fluorul este benefic, chiar inainte ca dintii copilului tau sa inceapa sa erupa. Acesta intareste smaltul dintilor care se formeaza. Pentru a afla daca apa contine fluor, și cât de mult, verificati etichetele dupa ambalaj sau faceti analizele apei consumate. În cazul in care alimentarea cu apa nu contine (sau este insuficient) fluor, discutati cu medicul dentist despre picaturile de fluor care poate fi date copilului tau zi de zi. Pentru detalii despre prescriptia suplimentului de fluor pentru copil contactati-ne la FixDent – Cabinet Stomatologie Obor din București, zona Obor, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail.