Detartrajul

Detartrajul – Recomandari FixDent – Cabinet stomatologie Obor

Detartrajul dentar si curatarea radacinilor pentru a pastra dintii si gura curata

Este necesara o vizita la dentist la fiecare sase luni pentru verificare dentara si curatire profesionala, apoi dupa o vizita la dentist veti afla ca aveti boli ale gingiilor. Bolile gingiilor sunt inflamatii ale tesutului gingival care ar putea afecta dintii si osul de sustinere. Placa bacteriana, acizii si anDetartrajulumite alimente, toate contribuie la dezvoltarea de boli ale gingiilor. Din fericire, exista doua metode combinate pentru reversia bolii – detartrajul dentar si curatarea radacinii.

Detartrajul dentar

Detartrajul dentar se face cu instrumente manuale, instrumente cu ultrasunete sau ambele. Medicul dentist va incepe procedura printr-o examinare aprofundata a gurii. Apoi, un dispozitiv ultrasonic de detartraj cu vibratii va fi utilizat pentru a elimina placa bacteriana. Dispozitivul de detartraj cu ultrasunete indeparteaza tartrul (calcul), placa bacteriana si biofilmele de pe suprafata dintelui si sub linia gingiei. Un instrument manual poate fi folosit deasemenea pentru a elimina resturile ramase.

Curatarea radacinii

Curatarea radacinii implica detratrajul detaliat al suprafetei radacinii pentru a reduce inflamarea tesutului gingival. Medicul dentist curata treptat suprafata radacinii dintelui pentru a indeparta formatiunile aspre, eliminarea placii si dezvoltarea biofilmelor.

Cum se va simti?

In cazul in care tesutul gingival este sensibil si bolnav, anestezia locala poate fi administrata pentru a amorti tesutul. In cazul in care dintii sunt sensibili, se poate recomanda utilizarea unei paste desensibilizatoare pentru a va oferi un confort relaxant in timpul procedurii. Detartrajul dentar si curatarea radacinii poate dura intre una si patru vizite in functie de nivelul afectiunii. Daca aveti boala parodontala, dupa detartrajul dentar si curatarea radacinii,  se va efectua ulterior,  chirurgia parodontala.

Sanatatea orala corecta

Medicul dentist va va educa cum sa aveti grija de dintii si gingiile dumneavoastra. In vederea  folosiri atei dentare corespunzatoare si a periutei corecte pentru a va ajuta sa eliminati dezvoltarea placii bacteriene viitoare si formarea tartrului contactati-ne la FixDent Cabinet stomatologie Obor din Bucuresti, zona Obor, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail.