Curatarea limbii

Curatarea limbii – Recomandari FixDent – Cabinet stomatologie Obor

Curatati limba pentru o respiratie proaspata! 

In plus fata de folosirea periutei de dinti, va puteti imbunatati prospetimea respiratiei cu ajutorul unui perii de curatat limba. Milioane de bacterii sunt colectate pe limba dumneavoastra, si pur si simplu spalatul pe dinti nu elimina aceste bacterii. Bacteriile de pe limba produc compusi de sulf volatili, care pot cauza o respirate urat mirositoare. Bacteriile pot avea, de asemenea, potentialul de a provoca alte probleme de sanatate.
Curatarea-limbii-300x201
Instrumente folosite pentru curatarea limbii

Aveti trei optiuni pentru curatarea limbii. Puteti utiliza un razuitor (racleta) pentru limba, periuta de dinti obisnuita sau o perie pentru limba speciala. Un razuitor (racleta) pentru limba este metoda traditionala de curatare a limbii. Astazi, puteti cumpara razuitoare (raclete) din plastic sau metal. Pur si simplu asezati marginea instrumentului pe partea din spate a limbii, si trageti usor racleta inainte.

Unii oameni folosesc o periuta de dinti obisnuita pentru a curata limba. Dezavantajul de a folosi o periuta de dinti obisnuita pentru curatarea limbii, este ca perii sunt conceputi pentru a curata suprafetele netede ale dintilor. Limba este o suprafata rugoasa cu multi pori mici, si perii periutei de dinti obisnuite nu pot face curatare completa. Un studiu din 2004 in Jurnalul de Parodontologie a aratat ca o periuta de dinti a redus productia de compusi volatili de sulf pe suprafata limbii cu ​​45 la suta in timp ce un razuitor (racleta) pentru limba a redus productia cu 75 la suta.

A treia alegere pentru curatarea limbii este o perie speciala cu peri moi concepute pentru a curata micile crapaturi ale limbii. Un studiu din 2008 in Jurnalul de Stiinte Aplicate orale a aratat ca aceasta inventie relativ recenta are aceeasi eficacitate ca si un razuitor (racleta) pentru limba traditional. Poti utiliza chiar combinatie de produse, cum ar fi periuta de dinti, care are pe cealalta parte si o perie pentru limba.

Aici sunt alte câteva sfaturi de curatare generala a limbii:

• Se clateste limba inainte si dupa utilizarea metodei.

• Incepe curatarea de la partea din spate a limbii, spre inainte (varful limbii).

• Curatati intreaga suprafata de sus si lateralele limbii, nu doar centru ei.
Este posibil sa trebuiasca sa utilizati aceeasi metoda aleasa de câteva ori, in scopul de a curata in mod adecvat intreaga limba.

• Clatiti peria sau racleta dupa utilizare pentru a elimina bacteriile si orice resturi alimentare.

• Se clateste gura dupa curatarea limbii.

Curatarea limba ta poate fi o noua aventura pentru dvs. Incercati aceste metode diferite pentru a gasi una care functioneaza cel mai bine pentru dvs.

 In vederea  folosirii metodei corespunzatoare contactati-ne la Cabinetul de stomatologie FixDent din Bucuresti, zona Obor, fie prin intermediul formularului de contact ori prin e-mail.